6/11/17

Coordinació del programa Agricultura, paisatge i patrimoni visitant Vins de Mortitx (Escorca).

Grup d'ARCA davant les bodegues de Mortitx.
ARCA amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears va organitzar el passat dissabte 4 de novembre la quarta visita agrària dins el projecte Agricultura, paisatge i patrimoni.

La idea d’aquest projecte és visitar diferents indrets de producció agrícola-ramadera, perquè els visitants puguin conèixer de primera mà com s’elaboren els productes i com es treballa al camp. Volem donar la visió que el camp de Mallorca encara és viu, on hi ha unes persones que el treballen i gràcies a elles, conservem un paisatge natural que és patrimoni d’aquesta illa i que ha alimentat a tantes generacions durant la nostra història i que encara té la seva importància en l’economia mallorquina.

Vinyes de Mortitx.
Dissabte 4 de novembre visitarem Vins de Mortitx (Escorca), que produeix vi de la terra de Mallorca a una altura de més de 800 metres sobre el nivell de la mar.

Vins de Mortitx va començar la seva producció vinatera a l'any 2000 i en l'actualitat produeix entre 80.000 i 100.000 botelles de vi anuals. Tota la producció que s'elabora s'estreu de les seves vinyes, on han aconseguit uns vins d'una gran qualitat.

Cases de Menut.
Posteriorment, ens desplaçarem fins a la finca pública de Menut, propietat del Govern de les Illes Balears. Allà poguerem visitar les cases de Menut, on destaca la seva torre de defensa del segle XVI i una hermosa clastra. Menut es documenta al llibre del repartiment de 1232 i era propietat dels Templaris i posteriorment dels Hospitalaris. Fou de les famílies Malferit (segles XIV-XV) i Canaves (XVI-XVII), posteriorment fou donada junt amb Binifaldó al Santuari de Lluc i a l'any 1897, el ministre d'Hisenda Navarro Reverter, va desamortitzar-la juntament amb Menut i passà a propietat estatal. Des de 1985, és propietat de la Comunitat Autònoma i actualment s'utilitza com a viver forestal.


La propera visita d'aquest programa serà el 18 de novembre i es visitarà Bodegues Bartomeu Isern (Estellencs) i posteriorment es visitarà la finca pública de Planícia (Banyalbufar).

No hay comentarios: