24/1/16

Reportatge a Diario de Mallorca sobre el llibre i exposició "Història del futbol a la vila de Calvià".

El periodista Iñaqui Moure ha publicat avui a Diario de Mallorca un reportatge sobre el llibre i exposició titulats "Història del futbol a la vila de Calvià", els quals seran presentats el proper dijous 4 de febrer a les 17'00h al camp d'esports de Mofarès (Calvià).

Aquest projecte ha comptat amb la participació del departament de Cultura de l'Ajuntament de Calvià i Coent. Solucions Creatives i amb la col·laboració del CD Calvià.

Aquest treball de l'historiador Xavier Terrasa García repasa la història del futbol a Calvià, des de l'any 1923 on hi havia un equip anomenat Unión Deportiva Capdellenense i posteriorment apareix documentat el Calvianense FC.

L'any 1935 es creà el Círculo Recreativo de Calvià, el qual va desaparèixer el mateix any per la incapacitat de poder trobar un terreny de joc. Posteriorment, vengueren uns equips que reberen el nom d'Huracán i el Siglón.

L'actual CD Calvià fou fundat a l'any 1952 i competí fins a l'any 1957. A partir d'aquí s'obrí un període de de més d'una dècada sense futbol federat a Calvià. L'any 1971, es va obtenir la plaça d'un equip del barri de Santa Catalina, de Palma, anomenat l'Indústria, el qual es convertí en CD Calvià. La temporada 1972-73, l'equip guanyà el campionat i la copa Primavera i accedí a Primera Regional Preferent.

La temporada 1979-80 arribà l'esperat ascens a Tercera Divisió i el club va romandré en aquesta categoria fins a la temporada 1988-89.

La temporada 1993-4, el CD Calvià tornà a jugar a la Tercera Divisió, però només fou durant una campanya. A partir d'aquí estigué instal·lat a la categoria de Primera Regional Preferent, baixant a Primera Regional els darrers anys i desapareixent el primer equip a l'any 2013.

Aquesta temporada, el club tornà a competir des de la Tercera Regional. Esperem i com ens ha pogut mostrar la història d'aquest treball, que es puguin recuperar els èxits del passat.

No hay comentarios: