
Aquest cop visitarem el poble de Sóller, i poguerem conèixer de primera ma dos sistemes de producció d'oli, un tradicional, com és la tafona de Can Det i un altre de més modernitzat, com és el de la cooperativa agrócola de Sant Bartomeu. En el primer cas, ens va atendre Tomeu Deià membre d'aquest negoci familiar que venen treballant la producció d'oli des del segle XVI com a família Ozones, avui situats a l'homònim carrer de Sóller, però

La cooperativa agrícola de Sant Bartomeu, tot i tenir més de cent
d'amys d'història, creada a l'anay 1898, com a Sindicato Agrícola Católico Sollerense, per Mn Mir Rullan, compta a dia d'avui amb la maquinària més moderna i sofisticada, i és capaça d'assolir una producció de 900 tonelades, tal i com ens explicà el mestre tafoner Gaspar, a la nostra visita. Tota aquesta modernització i sofisticació no lleven de banda, que es produeixi un oli de qualitat i verge, el qual pogueren tastar i comprovar els nostres visitants. La cooperativa agrícola de Sant Bartomeu funciona en aquests moments a màxim rendiment, i fins al moment han arribat unes 400 tonelades d'oliva i esperem que aquesta xifra es pugui duplicar fins al final de la campanya de collita. A part de la producció d'oli, també es dediquen a la producció d'altres productes, com la taronja, que tants de beneficis econòmics ha donat històricament a aquest poble i sense oblidar l'horticultura, i és que Sóller ha estat des de sempre una de les hortes més importants de Mallorca, amb una concentració important d'agricultura de reguiu, gràcies a l'abundàcia d'aigües que arriba des de les muntanyes que envolten aquesta localitat.


No hay comentarios:
Publicar un comentario